dag 5

Igår så misslyckades vi med allt som vi hade planerat att vi skulle göra, men det blev en helt underbar dag ändå. Bästa på väldigt länge faktiskt. Planen var att gå upp tidigt och gå ner på stan och se diverse U2-relaterade saker. Vi skulle t ex gått till Hanover Quay där deras nuvarande studio ligger och till Windmill Lane, där deras förra studio låg och där det finns en oändligt lång grafitti-vägg där fans från hela världen skrivit hälsningar till bandet.

Men vi lyckades inte så bra med att vakna tidigt, och sen tog det av nån anledning väldigt lång tid att komma hemifrån också. På vägen råkade vi också stanna till och handla lite på Penneys och så var det en massa duktiga gatumusiker som vi var tvungna att stanna och titta på. Så när vi kommit halvvägs till Docklands dit vi skulle och det var lunchdags så var klockan redan över 16, och kl 17 hade vi bestämt att vi skulle möta upp Bettina vid hennes hus. Så det blev en snabb lunch och sedan satte vi oss på Luasen, som är Dublins spårvagnar. Tyvärr så finns det inte så mycket bilder från denna dag då batteriet i kameran dog ungefär här.

Väl ute i Ranelegh, som förorten där Bettina bor heter, gick vi till Tesco och köpte en massa god picknickmat. Sedan satt vi i en park med några av Bettinas kompisar och åt, drack vin, pratade, spelade gitarr och hade det allmänt underbart.
När det började bli mörkt och lite kallt så tog jag och Petro Luasen tillbaka in till stan och till Temple Bar på jakt efter en pub med lite livemusik. Vi hittade ingen traditionell folkmusik, men en jättemysig pub där två väldigt unga killar satt med varsin gitarr. De spelade låtar som Snow Patrol - Open Your Eyes, David Gray - Babylon, Coldplay - The Scientist och U2 - I Still Haven't Found What I'm Looking For. Verkligen musik att må bra av, och sjunga med i, alltså. Och duktiga var de dessutom, de kan inte ha varit mer än 17-18 år och hade enormt mogna och utvecklade röster. Helt underbart att sitta där med varsin Bulmers (irländsk päroncider), helt enkelt.

Idag är planen att ta tåget till Howth som är en liten hamnby utanför Dublin. Där ska det vara väldigt fint och det finns även möjlighet att få mata sälar! Ikväll ska vi ut på en indieklubb kallad Whelans som vi fått rekommendationer om. Det känns som det kommer bli en bra dag!

Bilder från igår och idag kommer senare!

Kommentarer
Postat av: Pappa Per

Åh, vad allt verkar mysigt i Dublin för er! Var inte ledsen för att ni inte hann till U2-studiorna idag, njut bara av att ni redan hamnat i sommartrance. Då kan en dag plötsligt vara över och man har bara hunnit...njuta! Sevärdheterna finns kvar.

2010-06-18 @ 22:43:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0