241110

Possibilities are limitless
Just give me something that's more than this
One shot, and I'll never miss

201110

"Trying to remember my reasons for running myself into the ground with such dedication."

071110


Efter ett mindre sammanbrott i onsdags som involverade ångestfylld, planlös vandring och total bortvirring i norra London och ett tårfyllt telefonsamtal hem så har de senaste tre dagarna endast innehållit positiva upplevelser, och just nu, i denna stund mår jag så extremt bra.

I torsdags tog jag mig i kragen och städade mitt rum, sprang en runda i parken och gick och klippte mig under dagen. På kvällen drog jag, Ottilia och Mårten till XOYO och såg ett band kallat Egyptian Hip Hop. Det blev en riktigt bra kväll med härlig musik och typ de godaste fish & chips jag någonsin ätit, avnjutna på en trottoarkant utanför Kings Cross.

I fredags åkte jag in till Trafalgar Square och åt lunch med familjekompisarna Tommy, Malin och Axel som var i London på sitt höstlov. Sedan var det dags för andra repet med SeaZora. Det ägde rum i ett övningsrum på Trinity College i Greenwich där pianisten pluggar. Jag nämnde i ett inlägg tidigare hur begåvade alla i bandet är, men jag skulle vilja understryka detta lite tydligare: Trinity College och Royal Music Academy är två av de mest prestigefyllda musikskolorna i hela världen, och 6 av de 9 personerna i bandet antingen går där eller har gjort det. Det är bara stört. Trots detta känner jag mig dock inte underlägsen på något sätt. Jag skulle säkert göra det om jag skulle spela något annat tillsammans med dem, men den musiken vi gör kräver egentligen inte den teoretiska och tekniska skolning som de har. I vilket fall som helst så är Trinity College ett helt otroligt ställe att repa på. Det är alltså huset på bilden ovan.

Men den största anledningen till att jag mår så bra nu är att jag äntligen fått det där umgänget som jag behövt så mycket. Efter repet i fredags blev hembjuden att äta middag och kolla på film med Jordan och hans flickvän Annie, som spelar tvärflöjt i bandet. Vi beställde med oss indisk mat och åkte hem till Annie och såg på Walk The Line och sen blev jag erbjuden att sova över på grund av den sena timmen och ihärdigt regn. Dagen efter, alltså idag, stannade jag och Jordan kvar hela dagen och jobbade på rytmer och stämmor, drack té, lyssnade på musik och bara pratade. När kvällen kom så kom Annie hem från jobbet och tillsammans drack vi vin, lagade vi middag och åt den framför Life Aquatic. De är båda helt löjligt underbara, snälla, kärleksfulla människor, och på något sätt känns det som de har förstått hur jag känner mig, utan att jag direkt uttryckt det. Jag känner mig enormt välkomnad och äntligen som en "del" av något.

Två andra saker som gjort mig glad är att jag för det första på måndag har en jobbintervju på Watermans Art Centre. Så håll tummarna för mig på måndag klockan 17.30! För det andra är musiktidningen Devotion Magazine intresserade av att ha mig som musikbloggare. Så som det som det ser ut nu kommer jag någon gång de närmsta veckorna börja blogga om alla mina musikupplevelser där! Och det betyder då spelningar som jag går på o.s.v., inte min egen musik. Så ni som börjar tröttna på allt detta personliga känslo-tjafs kan ju börja läsa den bloggen istället!

031110

Att inte känna sig ensam. I fem timmar idag, i sju timmar i lördags och i sex timmar i onsdags kände jag mig inte ensam. Det är arton timmar mer än någonsin sen jag flyttade hit men det är fortfarande sextiosex timmar av ensamhet de sju senaste dagarna. Det är ganska mycket.

Jag menar förstås inte att jag var helt ensam alla de där sextiosex timmarna. Känslan av ensamhet jag syftar på är en som jag aldrig känt förut, och inte kunnat förutspå, eller ens sätta ord på, förrän några dagar sedan. Att inte ha någon tillgänglig som känner en utan och innan, som man upplevt både de bästa och de värsta tider med, som man kan berätta precis vadsomhelst för, se ut precis hursomhelst när man träffar, som man vet att man bara kan ringa upp utan att ha något egentligt att säga. Det är den ensamheten.

Men nu har jag ett band. Jag blir alldeles varm i magen bara av att skriva det. Ett helt otroligt, begåvat, inspirerande band, ja nästan en familj, som jag nu är en del av. Timmarna av oensamhet jag fått av dem den senaste veckan är ovärderliga, och de kommer bli fler.

The SeaZora.

RSS 2.0