310810

Då var första skoldagen avklarad och det känns som om jag har börjat skolan igen efter en paus på två år ungefär. Man glömmer hur annorlunda det faktiskt är att gå på Globala jämfört med "vanliga" skolor. Det är svårt att förklara för någon som inte gått där, men ni som gör det förstår ju.

Hursomhelst, dagen bestod av en överväldigande mängd information av de olika slag, rundvandring på området, lite get-to-know-eachother-aktiviteter och sist en promenad i Richmond Park. Min klass består av 16 personer och är sam/sam och sam/ekonomi sammanslaget. Alla killar går ekonomi och alla tjejer sam, vilket är lite intressant. Min mentor Kalle verkar skön, han har mycket skägg och runda glasögon och är lite småstel och formell, fast ändå skämtsam på samma gång.

Det är ganska kaosigt med min studieplan, alla kurser som jag behöver läsa finns inte på schemat och annat krångel, men jag ska ha ett möte med biträdande rektorn och så ska vi lösa allt sånt. I övrigt är schemat horribelt. Varje dag utom en så börjar jag tidigt, har en eller två lektioner och sedan en 3-4 h håltimme för att ha en lektion och sedan sluta vid 16-17. Nej, tacka vet jag Globalas schemaläggare, puss på dem! Imorgon, onsdag, är den enda trevliga dagen i veckan. Börjar 8.35, har geografi och samhälle och slutar kl. 11!

Känns konstigt att skriva om alla dessa vardagliga saker, men kanske finns det någon som är intresserad... Får väl försöka att göra mitt liv mer intressant så att jag har något intressant att skriva också, men som det är nu så är det dessa saker som tar upp min hjärnkapacitet.

I övrigt kan jag säga att det känns lite roligt att vara något liknande "the wierd kid" igen. Jag har levt väldigt skyddad i min lilla Globala-bubbla, och såhär i valtider kan det kanske leda till lite intressanta debatter på ett sånt här ställe...

För att säga något vettigt i detta inlägg så uppmanar jag ALLA att klicka på länken nedan. Speciellt om ni är fans av Arcade Fire och Google Earth. Något av det smartaste och coolaste jag varit med om på internet!

www.thewildernessdowntown.com

300810

Hinner inte skriva så mycket innan mina ögonlock faller igen, men kan säga att jag är framme, resan gick bra och jag bor i ett enormt mysigt och fint litet hus med värdföräldrar som älskar att åka motorcykel runt hela världen och även att berätta om dessa resor. Känner mig hur välkommen som helst, köket är fullt av frukt och grönsaker och en av de första sakerna de sa till mig var "we have no rules, only experiences of things that haven't worked very well". Skolan ligger ett stenkast bort, börjar kl 9 imorgon och det ska bli väldigt intressant. Har varken låga eller höga förväntningar, utan det får bli som det blir. Jag har i alla fall ett ställe jag inte kommer ha några problem att kalla för "hem". Godnatt!

i don't know where it is, but i know i'm going home

Jag tror inte jag insett förrän nu hur stort det här faktiskt är. Jag har länge haft känslan att, det kanske blir längre än ett år. Men det har inte landat i mig förrän nu, och förmodligen inte i någon annan heller, att detta troligtvis är den sista natten i mitt liv som jag kallar mitt orangea rum på Ruddammen för "hem". Även om det inte riktigt känns som mitt rum längre. Eftersom vi ska hyra ut rummet så är alla affischer nedplockade, kuddhörnan undanstuvad, garderoben tömd och alla böcker, skivor och småprylar är antingen nedpackade i flyttkartonger eller i min resväska. Och inte kommer väl jag komma hem och ställa tillbaka allt igen om ett år? Just nu känns det i alla fall högst otroligt.

Det här kan vara den största förändringen som skett i mitt liv hittills. Jag flyttar, för första gången, och jag flyttar hemifrån. Hjälp.

Bono får sjunga mig till sömns med några lugnande ord.


The only baggage that you can bring
Is all that you can't leave behind

one day left

You don't see it when your in it

Routines and habits make a blindfold

And I can't feel the safety of my childhood bed

See the flickering of the television

Or feel the touch of my father's hand


The place known as home

Becomes real when

You're about to leave it

Lying on my side I watch

As bare walls and empty shelves

Fill my stomach with stones

I wonder what the future holds


And I wish I could

Write the songs that he writes

Live the life that she does

But apathy creeps up on me

And the TV tells only lies

Of comfort and of safety

And I am not alive


I am wasting the gift

The world gave me at birth

I need to leave this place

It's time to leave my home


i know that this is not goodbye

I'm back! Och jag har, som ni ser, gjort om min blogg en del. Anledningen till detta är att jag på måndag flyttar till London! Planen är att dra ner ambitionsnivån en bit när det gäller bloggandet. Det kommer inte längre vara en renodlad musikblogg (eller reseblogg, för den delen), utan jag kommer skriva lite vad jag har lust med. Detta för att de hemma i Sverige som är nyfikna på vad jag har för mig ska bli uppdaterade, och även för att jag vill komma igång och uppdatera regelbundet och ofta. Men fear not! Eftersom mitt liv till stor del kretsar kring musik så kommer det garanterat inlägg av den varan också. Målet är i alla fall fler och förmodligen kortare inlägg med ett bredare innehåll.
Nu ska det packas vidare. Fast först ska jag titta kärleksfullt på mitt första röstkort en stund. Det är så sjukt ballt, och jag är så taggad på val!!!

let's see colours that have never been seen, let's go places no one else has been


I took a leap of faith, heading for your soul
And ended up stranded on an empty ship
That once, I thought I'd lost you
To the dark forces of man

When panic rips through the air
You say it's only a reflection of the sky
But I believe in the rage of the black ocean
In chaos I belong



RSS 2.0